Reforçament positiu

Reforçament positiu

eternabellezaL’Agència de Salut Pública de la Generalitat de Catalunya, amb l’associació GASS (Grup Associat pels Serveis de Salut), han optat per una nova perspectiva, en la que la gestióbluevol del missatge preventiu posa l’èmfasi en reforçar alguns dels aspectes positius de la joventut i del seu comportament: com la confiança en el seu saber fer; l’agraïment per les conductes cíviques i saludables; el reconeixement dels seus valors; i, finalment, la disculpa per l’estigma i les associacions negatives que la societat ha fet amb el joves.

S’ha valorat que emetent aquests tipus de missatges s’estimulava i es reforçava allò que es considera més saludable per les persones, distanciant-se d’un enfoc que de tant recordar riscos, danys i accidents, acaba projectant-los. Per tant, el que es projectarà serà precisament allò que es vol aconseguir, no allò que es vol evitar.

La campanya és innovadora en el seu plantejament preventiu, però també visual, ja que es proposa una alternativa a la homegeneització estètica de l’oci més comercial, que sol estar representat per imatges de tipus “Tecno” principalment. Així doncs, també s’aporta un estímul artístic amb simbologia tribal i ancestral, acompanyat d’unes frases o paraules que conviden a agafar i llegir el material, en el que també s’ha inclòs altres informacions: el telèfon de la  línia verda i la web preventiva www.laclara.info.

La campanya dels flyers es pot  llençar per via digital o impressa, però es recomana la digital per estalviar contaminació. La campanya va ser adoptada i rellançada per la Fundació Autònoma Solidària de la Universitat Autònoma de Barcelona.

UAB               Fas

Els flyers es poden sol·licitar per correu electrònic a susana.rivera@gencat.cat , o bé, per telèfon a Susana Rivera al 93 551 36 06 . També es poden baixar en versió digital a l’hemeroteca del canal drogues.

Per veure els flyers:

Reforçament positiu

Posteriorment, també es va realitzar una càpsula en vídeo des de la vessant del reforçament positiu:

tv

 Amb el suport de :

 agenciasalutpublica

[fb_button]