Posicionament ideològic sobre el cànnabis. Vols adherir-te signant?

Posicionament ideològic sobre el cànnabis. Vols adherir-te signant?

El cànnabis és una planta sagrada originària de l’Índia -on s’anomena Ganja-, que ha de ser respectada i tractada com a tal. És a dir, que no es pot considerar com un vulgar producte de consum. Des del món tradicional es considera que les plantes, els animals i els minerals tenen ànima, consciència i saviesa, per tant, mereixen la màxima atenció i consideració.

El consum de les plantes sagrades requereix d’un delicat procés d’iniciació on la dimensió espiritual és la clau per fer aquesta comunió (humà – planta), de forma equilibrada. Relacionar-se amb quelcom sagrat de forma sana requereix també d’una maduresa personal en totes les dimensions: física, emocional, mental, energètica i  espiritual.

No estem d’acord amb la prohibició, perquè això ha generat violència, corrupció, delinqüència, crim, marginació, abús, malalties, etc. Però això no vol dir que s’estigui d’acord amb l’ús indiscriminat, ja que sol comportar abús, addicció i/o pertorbacions greus (físiques, mentals i anímiques).

Aspirar a prohibir l’existència de la planta o la llibertat individual de prendre-la, és una idea arrogant i de poder sobre la natura i les persones. També és cert que les persones han de tenir el dret inclòs a equivocar-se, però l’associació entre llibertat d’ús i control d’una planta sagrada, és fantasiosa i supèrbia, bàsicament perquè no es té en compte l’altra part, és a dir, que la planta és un ésser viu i conscient, amb un esperit sagrat darrere que té a dir quelcom. Tanmateix, sent honestos, l’educació pel consum i l’anomenat “consum responsable” acaben esdevenint sovint l’argument de qui fa un abús. Igual que les propietats terapèutiques són utilitzades com a justificació de qui sol estar enganxat.

El problema és semblant al del tabac, és a dir, que una planta sagrada als Andes i a l’Amazònia amb propietats terapèutiques al món tradicional, acaba sent profanada i esdevenint perjudicial al món occidental. La comparació té els mateixos elements, van usar el tabac com un producte dessacralitzat, de consum i d’ús indiscriminat = addiccions i malalties.

Així, voler fer un negoci al voltant del cànnabis -especialment com a oci- pertany a la típica mentalitat errònia d’Occident envers el seu dret d’explotació sobre una natura al “servei” de l’home.

La pregunta és si en una societat materialista, dessacralitzada, hiperactiva i  hiperconsumiste, es pot arribar a consumir quelcom sense que esdevingui un problema.

Vols adherir-te a aquest posicionament ideològic sobre com hauríem de relacionar-nos amb aquesta planta? Signa el document:

[emailpetition id=”1″]
[signaturelist id=”1″]

[fb_button]