El mate de coca dóna positiu de cocaïna

    Home / Opinió / El mate de coca dóna positiu de cocaïna

El mate de coca dóna positiu de cocaïna

0

Arran d’una notícia al diari la Vanguàrdia, per la qual un conductor d’autobús italià havia donat positiu de cocaïna i va al·legar que només havia pres mate de coca, vaig fer l’experiment de prendre un mate de coca, simplement la fulla presa en infusió (marca Herbi), després vaig fer-me controls d’orina de farmàcia destinats a determinar la presència de clorhidrat o sulfat de cocaïna.

El resultat és que durant tres dies vaig donar positiu només amb un sobre, per tant, ni els test policials ni els clínics discriminen el que és prendre un saludable i innocent mate, que inclòs el Papa o la Reina Sofia s’ho han pres, a prendre cocaïna pura i dura. Vaig haver d’estar-me tres dies sense poder conduir per prendre un te, crec que el problema està en que no s’ha desenvolupat un reactiu que discrimini les dues substàncies i, per contra, acaba detectant ínfimes quantitats d’ecnonina de la fulla.

El més interessant seria desenvolupar aquests tipus de reactius que discriminessin o algun criteri per diferenciar un comportament de l’altre, però sinó tan sols queda informar als usuaris per protegir-los davant del que es consideraria una infracció greu en l’actual llei se seguretat ciutadana.

Hi ha comunitats d’immigrants que en prenen assíduament fulla de coca i es posen en risc administratiu i inclòs penal per la manca de reactius adequats. Per això, he fet aquesta entrada, per tal de donar avís a qui en pugui fer un ús del te de coca, ja que donarà 3 dies positiu de cocaïna.

Eduard Casas

President de GASS